Składniki:
  • 400 g filetu z indyka
  • 50 g sera pleśniowego
  • 50 g żurawiny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka mąki
  • sól, czarny pieprz
  • oliwa z oliwek

Opis przygotowania:
  • Filet z indyka pokrój na cienkie plastry.
  • Na każdym ułóż kawałek sera pleśniowego i kilka owoców żurawiny.
  • Zawijaj roladki. W razie potrzeby zepnij wykałaczką.
  • W jednej misce rozmąć jajko z solą i pieprzem, a w drugiej wymieszaj bułkę tartą z mąką.
  • Maczaj roladki w jajku, a następnie w bułce tartej z mąką.
  • Smaż na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.

Sposób podania:Roladki z indyka podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą rukolą.