Składniki (5 roladek):
  • 5 sznycli z indyka
  • 5 plastrów szynki hiszpańskiej serrano
  • 5 łyżeczek pesto bazyliowego
  • sól, czarny pieprz
  • oliwa z oliwek
  • zioła włoskie
  • pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia

Opis przygotowania:
  • Sznycle z indyka oprósz solą i pieprzem. W razie potrzeby rozbij tłuczkiem do mięsa.
  • Sznycle posmaruj pesto bazyliowym i zawijaj roladki. Następnie zawiń w plaster szynki.
  • Roladki układaj w formie ceramicznej posmarowanej oliwą z oliwek.
  • Posyp roladki ziołami włoskimi.
  • Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
  • Po wyjęciu z piekarnika ułóż pomidorki koktajlowe pomiędzy roladki.
  • Posyp listkami świeżej bazylii.