Składniki (5 roladek):
- 5 sznycli z indyka
- 5 plastrów szynki hiszpańskiej serrano
- 5 łyżeczek pesto bazyliowego
- sól, czarny pieprz
- oliwa z oliwek
- zioła włoskie
- pomidorki koktajlowe
- świeża bazylia
Opis przygotowania:
- Sznycle z indyka oprósz solą i pieprzem. W razie potrzeby rozbij tłuczkiem do mięsa.
- Sznycle posmaruj pesto bazyliowym i zawijaj roladki. Następnie zawiń w plaster szynki.
- Roladki układaj w formie ceramicznej posmarowanej oliwą z oliwek.
- Posyp roladki ziołami włoskimi.
- Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
- Po wyjęciu z piekarnika ułóż pomidorki koktajlowe pomiędzy roladki.
- Posyp listkami świeżej bazylii.