Składniki:
- 400 g filetu z indyka
- 50 g sera pleśniowego
- 50 g żurawiny
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- sól, czarny pieprz
- oliwa z oliwek
Opis przygotowania:
- Filet z indyka pokrój na cienkie plastry.
- Na każdym ułóż kawałek sera pleśniowego i kilka owoców żurawiny.
- Zawijaj roladki. W razie potrzeby zepnij wykałaczką.
- W jednej misce rozmąć jajko z solą i pieprzem, a w drugiej wymieszaj bułkę tartą z mąką.
- Maczaj roladki w jajku, a następnie w bułce tartej z mąką.
- Smaż na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Sposób podania:Roladki z indyka podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą rukolą.