ŁOSOŚ WĘDZONY Z MŁODYMI BURAKAMI I MUSEM Z GROSZKU
Składniki:
opakowanie zielonego groszku
limonka
olej Kujawski z bazylią i cytryną
sól
pieprz
4 szt. młodych, małych buraków
syrop z pędów sosny
sok z limonki
garść jeżyn
4 łyżeczki jagód
grejpfrut
płatki róż
Groszek sparz krótko w wodzie z solą i cukrem. Zmiksuj go na krem, dodaj sok z limonki, dopraw solą oraz pieprzem. Buraki pokrój na bardzo cienkie plastry, skrop syropem z pędów sosny, sokiem z limonki. Dodaj jeżyny i jagody. Na końcu skrop olejem Kujawskim z bazylią i cytryną. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj. Grejpfruta obierz i wyfiletuj. Łososia wędzonego ze skórą delikatnie podgrzej na patelni. Łososia podawaj na musie z groszku, z burakami i jeżynami, filecikami z grejpfruta i płatkami róż.