FLĄDRA Z OGÓRKAMI I KOPREM
Składniki:
4 filety z flądry
2 ogórki małosolne
sól
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
koperek
szczypiorek
tarta bułka
2 jajka
gałka muszkatołowa
olej Kujawski z bazylią
Sos:
400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
słoik marynowanych podgrzybków
kilka marynowanych kurek
sól
pieprz
szczypta cukru
natka pietruszki
szczypiorek
Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.