Żółty makaron z cytrynowym szpinakiem i krewetkami
SKŁADNIKI


1 op. mrożonego szpinaku

1 op. mrożonych krewetek koktajlowych

1 op. makaronu ryżowego wstążki

100 g sera typu feta

2 łyżki jogurtu bałkańskiego

sok z 1 cytryny

starta skórka z jednej cytryny

3 ząbki czosnku

kawałek świeżego imbiru

sól, pieprz, gała muszkatołowa, kurkuma
OPIS PRZYRZĄDZANIA

makaron włożyć na około 3 minuty do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
po tym czasie makaron odcedzić i przelać zimną wodą,
2 ząbki czosnku posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy,
dodać szpinak, smażyć,
dodać pokrojony ser, jogurt, sok z 1/2 cytryny i przyprawy, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
na drugiej patelni, podsmażyć na oliwie posiekany ząbek czosnku i imbir,
dodać krewetki, chwile smażyć,
przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z 1/2 cytryny, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
na talerzu ułożyć makaron, na nim masę szpinakową, na niej krewetki, posypać całość skórką z cytryny