Zupa z czerwonej fasoli i boczku
1/2 szklanki czerwonej fasoli
150g boczek wedzony(drobno pokrojony)
100g mieso wolowe w kawalkach
1 cebula mala
3-4ziemniaki
wloszczyzna na zupe-srednia ilosc
1/2 kostki rosolowej
pieprz w ziarenkach,ziele angielskie,losc laurowy
oliwa z oliwek
Opis przygotowania
Dzień wczesniej namoczyc fasole w wodzie i odstawic na cala noc.
Do garnka wlewamy 1 lyzke oliwy z oliwek,podsmazyc boczek i dodac cebule obrana,wszystko to podsmazyc i dodac mieso w kawalkach,zalac woda okolo 1 litr i 1 szklanka,dodac kostke rosolowa.Zagotowac,dodac fasole i wloszczyzne,przyprawy.Gotujemy do miekkosci fasoli,na koniec dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kawalki.
Gotowac do miekkosci ziemniakow.