Zupa Ogórkowa

1 Kg. Kiszonych ogórków
2 Średnie marchewki
1 Korzeń pietruszki
1 Kawałek selera
1 Por
2 Liście laurowe
4 Ziarenka ziela angielskiego
3 Łyżki vegety
100 ml. Śmietany ( słodkiej )
2 Łyżki masła
2 Łyżki mąki pszennej
1 Pęczek koperku
1 Pęczek natki pietruszki
Przyprawy: Sól / Pieprz
Opis przygotowania

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą dodać liście laurowe, ziele angelskie, vegetę i gotować na półmiękko.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do wywaru z warzyw i gotować do ich miękkości.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Z mąki i masła zrobić zasmażkę i dodać do zupy / zagotowć /. Dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem / doprawić przyprawami /. Na sam końiec domieszać słodką śmietanę.