• 40 dag piersi z kurczaka
  • 1 czubata łyżka przyprawy kebab-gyros
  • 4 łyżki oleju
  • keczup pikantny
  • pieczarki marynowane
  • kukurydza konserwowa
  • jajka 5 sztuk
  • groszek konserwowy
  • ser żółty
  • papryka czerwona
  • majonez
  • makaron w kształcie ryżu


Pierś z kurczaka kroimy na paski, do miski wlewamy olej i wsypujemy przyprawę gyros, wkładamy kurczaka, mieszamy i zostawiamy by trochę przeszedł przyprawą.
Smażymy piersi z przyprawą , odsączamy i wkładamy do salaterki. Polewamy keczupem pikantnym, a na to pokrojone marynowane pieczarki (około 200 g)
Na pieczarki wkładamy kukurydzę (mała puszka).
Ugotowane jajka na twardo, osobno kroimy w kostkę białko i żółtko. Na kukurydzę dodajemy białko jajek i polewamy majonezem.
Na majonez wsypujemy groszek konserwowy (małą puszkę ).
Następnie dodajemy tarty żółty ser i ćwiartkę papryki i żółtka jajek. Możemy polać znowu majonezem.
Ostatnia warstwa to makaron w kształcie ryżu, ugotowany w osolonej wodzie (około 100 g ).