Składniki



  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 2 zabki czosnku
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki tartej bułki
  • jajko
  • mielona papryka
  • 4 bułeczki z pełnego ziarna
  • czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • kawałek ogórka
  • 4 liście sałaty
  • sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

1. Czosnek przepuszczam przez praske
2. Dodaję do mięsa razem z płatkami owsianymi, tartą bułką i jajkami
3. Wyrabiam na masę, doprawiam sola i pieprzem oraz papryka
4. Formuję małe kotlety
5. Pieczę na grilu 7 minut
6. Bułki przekrawam na połowę
7. Na każdej połówce kładę liść sałaty, 3 plastry pomidora, kilka plasterków ogórka oraz krążki cebuli
8. Połóż kotlety, przykryj bułką.