Składniki
- 40 dag mielonej wołowiny
- 2 zabki czosnku
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki tartej bułki
- jajko
- mielona papryka
- 4 bułeczki z pełnego ziarna
- czerwona cebula
- 2 pomidory
- kawałek ogórka
- 4 liście sałaty
- sól
- pieprz
Etapy przygotowania1. Czosnek przepuszczam przez praske
2. Dodaję do mięsa razem z płatkami owsianymi, tartą bułką i jajkami
3. Wyrabiam na masę, doprawiam sola i pieprzem oraz papryka
4. Formuję małe kotlety
5. Pieczę na grilu 7 minut
6. Bułki przekrawam na połowę
7. Na każdej połówce kładę liść sałaty, 3 plastry pomidora, kilka plasterków ogórka oraz krążki cebuli
8. Połóż kotlety, przykryj bułką.