Dyniowe mocaccino - SKŁADNIKI:
- 3 łyżki puree z dyni
- 200 ml mleka
- 50 ml wody
- 1 czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 czubata łyżeczka kakao rozpuszczalnego
- 0,25 łyżeczki przyprawy do piernika
- 50 ml śmietany 30%
- Szczypta cukru pudru
- Szczypta cynamonu
Dyniowe mocaccino - PRZYGOTOWANIE:
Do rondelka wrzucić puree i wlać mleko, podgrzać. 50 ml wody zagotować, wsypać kawę i kakao, wymieszać. Dodać przyprawę do piernika, wlać do rondelka, wymieszać. Podgrzać całość (temperatura zależy od Waszych preferencji). Śmietankę ubić ze szczyptą cukru pudru. Do szklanki wlać kawę, na wierzch wyłożyć bitą śmietanę, oprószyć cynamonem. Od razu podawać