Składniki



  • Składniki:
  • - 3 piersi z kurczaka
  • - 4 łyżki oliwy z oliwek
  • - 12 patyczków do grilla
  • - Sos czosnkowy Tarsmak
  • Składniki – marynata:
  • - chilli
  • - papryka słodka
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki miodu
  • - sól, pieprz

Etapy przygotowania

Piersi z kurczaka oczyść i przetnij wzdłuż na pół. Potnij je na paski o szerokości ok. 2 cm. Składniki na marynatę połącz, umieść w niej pokrojone piersi z kurczaka i marynuj przez godzinę w lodówce. Po tym czasie kawałki kurczaka nabij na pałeczki. Ułóż na grillu, przewracając co jakiś czas, aby się nie przypaliły. Gotowe pałeczki podawaj z sosem czosnkowym Tarsmak.Smacznego!