Pieczeń rzymska

Składniki
Składniki:
75 dag mielonej wołowiny,
75 dag mielonej wieprzowiny,
20 dag słoniny,
10 dag masła,
3 jajka ugotowane na twardo,
3 świeże jajka,
2 kajzerki,
1 szklanka mleka,
cząber,
bazylia,
sól,
pieprz do smaku.
Sposob przygotowania


Sposób przygotowania: mielone mięso wyrabiamy z namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami, 3 żółtkami i przyprawami. Dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.

Portal SE.pl: Plotki z życia gwiazd, miłość, rozstania, seriale telewizyjne

Sypiemy cieniutką warstwę bułki tartej. Na niej rozkładamy w prostokąt masę mięsną. Na środku, wzdłuż dłuższego boku układamy jaja ugotowane na twardo. Zwijamy w wałek i układamy w formie wyłożonej plasterkami słoniny. Pieczemy ok. 45 min w temp. 200 st. C.