
Podziękowania:
0
-
Jabłka w cieście
Składniki:
jabłka – 3 szt.
marynata
cytryna – 1 szt.
rum – 3 łyżki
cynamon – 1 łyżeczka
cukier puder - 1 łyżka
ciasto
mąka - 20 dag
wino białe wytrawne
jajka – 2 szt.
cukier puder – 1 łyżka
sól – duża szczypta
Przygotowanie:
Jabłka obrać pokroić w krążki wydrążyć środki. Skropić cytryną, posypać cynamonem, cukrem pudrem i polać rumem. Odstawić, przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z winem (ciasto powinno mieć konsystencja gęstej śmietany), dodać żółtka. Z białek ubić pianę dodać do ciasta, wymieszać. Dodać cukier puder i sól. Jabłka zanurzyć w cieście i kłaść ostrożnie na rozgrzany olej. Jabłka smażyć z dwóch stron. Usmażone posypać cukrem pudrem.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!