Kokosowe tiramisu
Składniki
1 puszka brzoskwin (425 ml)
6 duzych sucharkow kokosowych
3 lyzki rumu
2–3 lyzki wiorek kokosowych
300 g jogurtu naturalnego
100 g mascarpone
2 lyzki cukru
1 paczka cukru waniliowego z bourbon wanilia
folia spozywcza
Tiramisu inaczej.
Etapy przygotowania
Brzoskwinie odcedzic, sok odstawic, bedzie potrzebny do polania sucharkow.
Na malej formie ukladamy sucharki, ktore polewamy rumem i 3 lyzkami soku z brzoskwin.
Wiorki kokosowe przyrumienic na patelni, ostudzic.
Jogurt, mascarpone, cukier i cukier waniliowy wymieszac, do uzyskania jedniolitej masy, dodac ostudzone wiorki kokosowe. Tak powstaly krem nakladamy na sucharki
Brzoskwinie pokroic w paseczki i poukladac na mase z mascarpone. Forme obkladamy folia spozywcza i wstawiamy do lodowki.