[align=center]
* CIASTO:
* 6 jajek
* 12 łyżek mąki pszennej
* 1 szkl. cukru zwykłego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate)
* 1 płaska łyżka kakao
* BEZA:
* 6 białek (żółtka zostawić do budyniu)
* 20dag wiórek kokosowych
* 20dag cukru pudru
* 20dag posiekanych orzechów włoskich
* 4duże princessy orzechowe
* BUDYŃ:
* 6 czubatych łyżek capuccino orzechowego
* 0.5 szkl. wody (zimnej)
* 6 żółtek
* 3 łyżki mąki
* 1 szkl. cukru zwykłego
* 1i1/2 szkl. mleka
* 2kostki margaryny
* POLEWA:
* 2 szkl. cukru pudru
* 1 łyżka masła lub margaryny
* 4 płaskie łyżki kakao
* 6 łyżek gorącego przegotowanego mleka
Białka oddzielić od żółtek, mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier cały czas ubijając, jak będzie już dobrze ubite z cukrem dodawać po jednym żółtku, a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszać. Wylać na blaszkę i upiec biszkopt. Piec w temp.180 stopni 15 min. Wystudzić.
BEZA: Princessy drobno pokroić, orzechy posiekać. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, orzechy, a na końcu princessy. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temp. 200stopni przez 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia. Wystudzić.
BUDYŃ: Mleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami. PRZEKŁADANIE Biszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą.
[/align]