Składniki:
750 ml bulionu warzywnego
makaron fala
3 pomidory
1 papryka zielona
1 bakłażan
1 cebula
2 ziemniaki
natka pietruszki
bazylia
1 łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta cukru
sól, pieprz


Przygotowanie:
Umyj wszystkie warzywa. Pomidory pokrój w ćwiartki, oddzielając szypułki. Wrzuć je do garnka, włącz gaz ustawiając mały ogień i dodaj oliwę z oliwek. Cebulę obierz i pokrój w talarki a następnie dodaj do pomidorów. To samo zrób ze świeżą bazylią i suszonym tymiankiem. Do garnka z warzywami dodaj szczyptę cukru. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do gotujących się warzyw. Ugotuj makaron. Bakłażana pokrój w kostkę, a paprykę w paski i dodaj do garnka. Warzywa zalej bulionem warzywnym. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotowany makaron dodaj do zupy. Na sam koniec zupę dopraw solą i pieprzem oraz posyp obficie zieloną pietruszką.