ZUPA FORSZMAK'
1/3 szklanki olej,
2 cebule,
1 kg filetu z kurczaka,
2 papryki czerwone,
1/2 kg parówek cienkich,
1/2 kg pieczarek,
5 ogórków kiszonych,
2 puszki kukurydzy,
przecier pomidorowy,
2 kostki rosołowe,
1/2 kostki margaryny,
6 łyżek mąki,
pieprz, maga, vegeta, czosnek granulowany, papryka w proszku,
woda,
Opis przygotowania
Na oleju podsmażyć cebulę dodać pokrojone w kostkę mięso, delikatnie podsmażyć potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, parówki, ogórki i kukurydzę dusić na wolnym ogniu p15 minut, podlać wodą od 3 do 4 litrów, gotować na małym ogniu około godziny, potem na margarynie zrobić zasmażkę, ma mieć złoty kolor, wlać do zupy i chwilę gotować przyprawić i dodać przecier.