Jesienna zupa z soczewicy

150g mięso wieprzowe
200g mięso wołowe na zupę
4 skrzydełka kurczaka
1 szklanka soczewicy (250ml-szklanka)
włoszczyzna na zupę (średnia ilość)
2 kiełbaski hiszpańskie (chorizo-dostępne w Lidlu)
Vegeta, pieprz mielony, ziele angielskie, liść laurowy
Opis przygotowania

Soczewicę zostawiamy w zimnej wodzie na noc. Na drugi dzień odcedzić. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy mięsa, zagotować zdjąć pianę i gotować około 30 min. Następnie dodać warzywa obrane i pokrojone w kawałki, liść laurowy, ziele angielskie, Vegeta, pieprz mielony. Gotować około 15min. Dodać soczewice, ziemniaki-obrane i w kawałkach, gotować 10 min. Dodać chorizo i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zupa gotowa.
Dla dorosłych polecam z papryczka chili ze słoika-dodając ja do zupy, już po zrobieniu około 3 papryczek w kawałkach.