Rosół ale po chińsku

1 i 1/2l rosołu z kurczaka
1 marchewka
2-3 kapelusze grzyby mun
łyżka natka pietruszki
łyżeczka imbiru startego
10 dag pieczonego kurczaka
łyżeczka sezamu
łyżka oleju sezamowego
łyżka sosu sojowego
łyżeczka sosu chilli
1/2 opakowania makaronu sojowego
Opis przygotowania

Ugotować rosół na kurczaku i warzywach tak jak zwykle ale nie przyprawiać za mocno. Wyjąć marchewkę, która będzie nam potrzebna. Do czystego przecedzonego rosołu dodać imbir, sos sojowy i olej sezamowy i sos chilli. Grzyby mun zalać wrzątkiem na 5 minut, potem zagotować ok 10 minut. Wyjąc pokroić w cienkie paski. Dodać do zupy. Makaron suchy wrzucić do zupy. Gaz wyłączyć makaron ma w niej sam napęcznieć. Marchewkę pokroić w plasterki i dodać do zupy. Wsypać natkę. Kurczaka pokroić w paski. Na talerz wyłożyć porcje zupy, na gore dodać kawałki kurczaka i talerz posypać ziarnami sezamu