0,5 kg.filetów dowolnej ryby
20 dag.mrożonych małży
łyżka siekanej cebuli
1/2 pora
marchewka
szklanka śmietany 30%
łyżka mąki kukurydzianej
1/2 pęczka natki pietruszki
szczypta szafranu
kieliszek białego wytrawnego wina
3 łyżki masła
sól
pieprz
Opis przygotowania

1. Rozmroź małże (wodę z rozmrożenia zachowaj).Rybę pokrój w kostkę,a por i marchewkę w plasterki.W garnku zeszklij cebulę,dodaj marchewkę,por i szafran.Całość chwilę podsmaż i zalej winem.Następnie dodaj litr wody,śmietanę i sok z rozmrożenia.Gotuj przez 15 minut.
2. Po zagotowaniu,zupę zapraw mąką kukurydzianą wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.Dopraw solą i pieprzem.Podawaj oprószoną natką pietruszki.