
Podziękowania:
0
-
Krupnik
Krupnik
30 dkg wieprzowiny (łopatka,karkówka)
włoszczyzna
10 dkg kaszy jaglanej
1 1/2 l wody
2 dkg masła
30 dkg ziemniaków
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Opis przygotowania
Ugotować wywar z mięsa i warzyw.Opłukaną kaszę
zalać zimną wodą ugotować.Wywar przecedzić,ugotować na nim obrane,pokrojone w
kostkę ziemniaki.Połączyć wywar z kaszą,dodać
masło,pokrojoną natkę pietruszki i pokrojoną
marchewkę ugotowaną w wywarze.
Krupnik można też przyrządzić w wersji
wegetariańskiej (bez mięsa).
Przepis zaczerpnięty z "Kuchni Polskiej"
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!