Pieczeń w chlebie schowana - SKŁADNIKI:


  • 1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm







  • 30 dkg mięsa mielonego
  • po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
  • 20 dkg sera żółtego





Pieczeń w chlebie schowana - PRZYGOTOWANIE:

Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.