Zamieszczone przez
black
w dzisiejszych czasach w świecie zapracowanych i zagonionych rodziców jest to raczej nierealne żebyś kontrolował swoją pociechę non stop,ja też myślałam że mam pełną kontrolę, ale niestety nie da się,podrośnie Twoja pociecha to się przekonasz
I tu jest prawda, leżąca i pogrzebana niczym pies.
Nie da się opanować pociech, bez względu na wiek, kiedy zapiętrala się po 12 h na 24 we dwójkę.
Czasy pracy zmianowej dla obojga Rodziców minęły bezpowrotnie, razem z systemem opluwanym, a finansującym kolonie

Póki dzieciak jest w wieku przedszkolnym, to z Bogiem sprawa.
Gorzej z wiekiem szkolnym, i , niestety - gimnazjalnym ( przesiedlenie szkolne ).
Jestem na tak dla szkoły podstawowej 8 klasowej, technikum, zasadniczej, liceum.
Jestem na nie dla gymbusowania.
Inna sprawa, że swoją nieobecność Rodzice dzieciom wynagradzają gadżetami.
Tablety i komórki mają już miejsce na etapie przedszkola.
Ja w wieku 13 lat posiadłem ATARI 65XE, ale byli lepsi - Commodore, Sinclair, Texas Instruments, Amiga... .
Potem wspólnie i w porozumieniu ( z Rodzicami ) spięniężyłem kompa stawiając na muzyczny sprzęt elektroniczny.
Ale jedna rzecz trzymała mnie zawsze w kupie... .
Czytanie książek.
Zaliczenie całej trylogii "Złoto Gór Czarnych" , oraz Tomka Wilmowskiego autorstwa Szklarskich uważam za honor i podstawę.
Tylko czytając literki można zbudować w mózgu odcinek odpowiedzialny za myślenie odległe od zwierząt podległym pierwotnym instynktom.
Zastępując literki grami na tablecie i ajpadzie, nawet tymi interaktywnymi, zbliżamy potomka do australopiteka
Treść widoczna tylko dla Użytkowników forum Darkarea.pl
Zaloguj się lub
Zarejestruj
aby korzystać ze wszystkich darmowych funkcji forum
Gdzie pierwotne instynkty - zabić, zjeść, napić się, wyspać - kolejność dowolna - sięgają góry, czyli dominują jednostkę.
Stąd też osobniki mające bezkresowy dostęp do internetu, i żarła, mający zaplecze finansowe w postaci pengi Rodzicieli, pozwala sobie na wynaturzenia.
Mam nadzieję jedną - że Nagroda Darwina takie osobniki dosięgnie
Zaloguj się lub
Zarejestruj
Zaloguj się lub
Zarejestruj