PAPRYKA W ZALEWIE MIODOWEJ
Składniki
3 KG PAPRYKI CZERWONEJ
SŁOIKI 0,5 L
ZALEWA;
3 SZKL WODY
1 SZKL CUKRU
1 SZKL OCTU 10%
1/2 ŁYŻKI SOLI
3 ZABKI CZOSNKU
1/2 SZKL MIODU
LIŚĆ LAUROWY,GORCZYCA.ZIELE ANGIELSKIE
OLEJ
TAK ZROBIONA PAPRYKA TO SAMO ZDROWIE
Etapy przygotowania
1.PAPRYKE UMYĆ USUNAĆ PESTKI I POKROIC W ĆWIARTKUI.
2.SŁOIKI UMYĆ I UŁOŻYĆ W NICH DOŚĆ SCIŚLE PAPRYKĘ
3.PRZYGOTOWAĆ ZALEWĘ Z PODANYCH SKŁADNIKÓW RAZEM Z PRZYPRAWAMI ZAGOTOWAĆ.
4.PAPRYKĘ ZALAĆ GORĄCA ZALEWĄ DODAJĄC NA WIERZCH KILKA KROPLI OLIWY.
5.ZAKRECIĆ SŁOIKI I PASTERYZOWAĆ PRZEZ 15 MIN