Składniki:
mąka kukurydziana (do podsypywania)
1 kula ciasta na pizzę (patrz wcześniejszy przepis)
1 łyżeczka oliwy
0,5 drobno posiekanego ząbka czosnku
100 g mięsa z kiełbaski z Tuluzy (jedna kiełbaska)
125 g startego twardego sera typu Fin Renard
125 g pokrojonego w kostkę brie
sól i pieprz
180 ml młodej rukoli
2 łyżeczki oliwy
Przygotowanie:
Postaw kratkę na dole piekarnika. Ustaw na niej kamień do pieczenia pizzy albo odwrócony talerz żaroodporny. Piekarnik rozgrzej do 260°C. Pozostaw w nim kamień lub talerz, żeby dobrze się rozgrzał. W miseczce wymieszaj czosnek z oliwą. Odstaw. Nieco mąki kukurydzianej wysyp na gorący kamień lub talerz oraz na deskę. Rozpłaszcz kulę z ciasta, aby powstał placek o średnicy ok. 25 cm. Połóż placek na desce. Posmaruj oliwą z czosnkiem. Rozłóż kawałki mięsa i oba sery. Zsuń pizzę na kamień i piecz około 15 minut, aż będzie złocista. W misce wymieszaj rukolę z oliwą. Posyp nią pizzę po wyjęciu z piekarnika.