Składniki:
2 dwucentymetrowe plastry żółtego sera np. Goudy
2 łyżki morelowej marmolady
olej do smażenia


panierka:
bułka tarta
2 jajka
mąka


sos wiśniowy:
25 dkg mrożonych wiśni
4 łyżki brązowego cukru
skórka z pomarańczy
100 ml wiśniówki
łyżka mąki ziemniaczanej
sól


Przygotowanie:
W plastrze sera zrób kieszeń i nafaszeruj go marmoladą. Ser zwilż wodą i obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ser smaż na sporej ilości oleju, ale na wolnym ogniu.
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!