Składniki:
20 dag wędzonego jesiotra
łyżka kaparów
2-3 szt. anchois
1/2 kostki sera typu feta
1/2 kubka gęstego jogurtu np. greckiego
pieprz
szczypior
zielony pieprz
kawior z jesiotra
pudełko dobrych lodów waniliowych
sos z białej czekolady:
tabliczka białej czekolady
łyżka masła
4 łyżki mleka
Przygotowanie:
Wędzonego jesiotra, kapary, anchois, fetę i jogurt zmiksuj na gładki mus. Dopraw go pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Dla smaku dodaj także kilka ziaren zielonego pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Mus wstaw do lodówki.
Doskonałym dodatkiem będzie sos z białej czekolady. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę białej czekolady z łyżką masła i 4 łyżkami mleka.
Mus z wędzonego jesiotra podawaj z lodami, czarnym kawiorem i sosem z białej czekolady. Smacznego!