450 g (1 opakowanie) ciasta Fillo Kroustasoliwa z oliwek1 op. (500 g) owoców morza1/2 bakłażana1 cebula1 ząbek czosnku1 cukinia1 marchew1 pomidor1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka 60 ml Ouzo1 płaska łyżeczka cukru1 łyżka świeżego estragonupor - liście do związywania sakieweksólpieprzPokrój warzywa w kostkę. Pomidora obierz ze skóry i zmiksuj.Na niewielkiej ilości oliwy zeszklij cebulę, dodaj posiekany czosnek i pozostałe warzywa. Podsmaż przez 2 minuty i ?zgaś?, dolewając Ouzo. Dodaj zmiksowanego pomidora, koncentrat pomidorowy, cukier. Sos zagotuj. Dodaj owoce morza oraz sól i pieprz do smaku. Kiedy sos się zredukuje do minimum, zdejmij garnek z ognia, przypraw estragonem, zamieszaj i odstaw do wystygnięcia.Rulon ciasta Fillo przekrój w poprzek na 2 kawałki, rozwiń arkusze i przekrój je jeszcze na połowę. Co drugi arkusz posmaruj oliwą i przełóż jeden na drugi, tworząc X. Przygotuj w ten sposób cztery sakiewki, nakładając na ich środek porcję farszu z owocami morza i warzywami. Brzegi ciasta zawiń i zwiąż kawałkiem pora.Sakiewki ułóż na nasmarowanej oliwą blaszce, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez 15 minut na złoty kolor.