Krewetki z patelni - SKŁADNIKI:
250g tygrysich krewetek
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól
pieprz czarny mielony
suszona natka pietruszki
Krewetki z patelni - PRZYGOTOWANIE:
Krewetki przepłukać ciepłą wodą i osuszyć, a następnie skropić je sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i przełożyć na nią krewetki, do których po chwili dodać pokrojone w cieniutkie plasterki ząbki czosnku. Podsmażać krewetki z czosnkiem na niedużym ogniu od czasu do czasu przekręcając krewetki z jednej strony na drugą. Podczas smażenia oprószyć krewetki solą, pieprzem i suszoną natką pietruszki. Podsmażać krewetki z każdej strony na niedużym ogniu do momentu, gdy się zarumienią. Takie krewetki świetnie smakują i same i z wszelakimi dipami, sosami.