
Podziękowania:
0
-
Flaming Lamborghini
Receptura
Przygotowanie
Na wstępie trzeba zaznaczyć, iż szkło użyte do wyeksponowania tego drinka może być dowolne, ważne jednak by piramida była stabilna, inaczej grozić wam może mały pożar.
1) Do koktajlówki wlewamy Bailey’s Irish Cream oraz Blue Curacao2) Na koktajlówkę kładziemy otwieracz do piwa (speed opener) , bądź też dwie łyżczeki (po prostu coś ognio-odpornego) tak, aby mogło wytrzymać napór całej struktury3) Na otwieracz stawiamy do góry nogami kieliszek do wina4) Na stopkę kieliszka do wina odwrotnie stawiamy kieliszek do koniaku5) Na sam szczyt stawiamy odwrócony kieliszek do shotów6) Na spód kieliszka do shotów nalewamy niewielką ilość (kilka ml) likieru sambuca , tylko po to, żeby później wywołać płomieńW tym samym czasie do innego kieliszka (koktajlówka, kieliszek do koniaku etc.) przelewamy pozostałe alkohole, czyli Sambucę oraz Kahluę. Kieliszek delikatnie podgrzewamy. Podplamy szczyt piramidy, a następnie delikatnie na szczyt wlewamy zawartość kieliszka. Cała piramida powinna zająć się ogniem. W momencie, gdy ogień przestanie płąnąć, przez rurkę wypijamy zawartość koktajlówki.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!