Składniki:
4 plastry karkówki
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki marynowanego pieprzu
olej Kujawski z czosnkiem
1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
2 kulki ziela angielskiego
3 łyżeczki musztardy francuskiej
1 kubek gęstego, kremowego jogurtu naturalnego
1/2 pęczka pietruszki
1/2pęczka szczypiorku
sól
pieprz


Przygotowanie:
Sos sojowy, musztardę, pieprz kajeński, ziele angielskie (rozkruszone) i 4 łyżki oliwy dokładnie połączyć. Pieprz marynowany drobno posiekać i dodać do marynaty. Plastry karkówki osuszyć ręcznikiem papierowym, zanurzyć w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na min. 30 minut. Grillować ok. 7 minut z każdej strony. Podawać z zimnym, gęstym jogurtem połączonym z poszatkowaną nacią pietruszki i szczypiorkiem. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.