Cześć!

Wygląda na to, że lubisz Darkarea.pl - Mroczna Strefa Internetu, ale jeszcze nie utworzyłeś konta. Dlaczego nie poświęcić minuty na rejestrację na własne bezpłatne konto? Jako członek otrzymujesz darmowy dostęp do wszystkich naszych forów i postów oraz możliwość wysyłania własnych wiadomości, komunikowania się bezpośrednio z innymi członkami i wiele więcej. Zarejestruj się teraz!

Jesteś już członkiem społeczności? Zaloguj się u góry tej strony, aby przestać oglądać tę wiadomość.

Podziękowania Podziękowania:  0
Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Wątek: Kebab z grilla

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
  1. #1
    ダークエリア

    User Info Menu

    Domyślnie Kebab z grilla

    1 kg mięsa mielonego - WAŻNE !!! - "od łopatki"
    przyprawy :
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka mielonej kolendry ( albo rozbitych tłuczkiem ziaren )
    1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
    2 łyżeczki słodkiej papryki czerwonej
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka czosnku granulowanego ( albo 2 przeciśnięte przez praskę ząbki )
    szczypta pieprzu czarnego mielonego
    szczypta pieprzu ziołowego mielonego
    szczypta pieprzu białego mielonego
    pół cebuli ( obranej i zeszklonej na patelni )
    1 łyżka stołowa przyprawy uniwersalnej ( Vegeta, Dopravka itp )
    Poza tym - przyprawy możecie używać różne, wedle uznania - co Wam podpowiada smak i intuicja.

    Potrzebne będą też szpadki do szaszłyków - zwykłe szpikulce nie zdają egzaminu.

    Przygotowanie :
    po wymieszaniu składników, bierzemy pełną garść mięsa z miski, i formujemy je wokół szpadki,
    dociskamy je po prostu do szpady, i formujemy wałek wokół niej.
    Pamiętajcie - mięso po przerobieniu z przyprawami wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Uformowane kebaby też - mięso stężeje, i będzie sprężyste, nie spadnie ze szpadek.

    Mięso grillujemy na grillu w temperaturze bezpośredniej, w zależności od grubości wałeczków na szpadkach - od 15 do 30 minut. Nikt nie broni kontrolować jego jakości na smak z jednej szpadki.
    A tutaj GALERIA wykonanej już potrawy, w tle ziemniaczki z rusztu... .
    Smacznego.
    Drytomm.
    [/size]

    Ostatnio edytowane przez Drytomm ; 18-03-22 o 16:21

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Kebab z grilla
Wykryto Adblock, wyłącz go, aby zobaczyć ukryte treści!
Enahced by Dirt RIF CustUmz