Składniki:
10 kawałków polędwicy jagnięcej
24 cienkie plasterki bekonu albo pancetty
gałązka rozmarynu
pęczek tymianku
2 ząbki czosnku
ćwierć pęczka majeranku
2 łyżki oliwy
skórka otarta z cytryny
pieprz


Sałatka:
filiżanka ugotowanej białej fasolki
filiżanka ugotowanej czerwonej fasolki
filiżanka ugotowanej fasoli masłowej
3 dymki
czerwona papryka
3 pomidory
czerwona cebula
pół pęczka natki pietruszki
pół pęczka bazylii
3 cytryny
ocet estragonowy, z szampana albo cydru
oliwa
sól i pieprz


Przygotowanie:
Kawałki polędwicy owinąć paskami bekonu. Przyprawić solą i pieprzem. Nabić na patyczki do szaszłyków i grillować przez 8 - 10 minut. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Podawać z upieczoną jagnięciną.