Makaron z kurczakiem, brokułami i serem gorgonzola
Składniki
* 100g brokułów
* 70g makaronu (u mnie tagliatelle)
* 30g sera gorgonzola
* kawałek kuraka(u mnie udko)
* śmietanka lub mleko
* ząbek czosnku
* sól, pieprz
Sposób przygotowania
Na patelni usmażyć kuraka, dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Gdy mięso się smaży, wstawić makaron i ugotować al dente. Podobnie postąpić z brokułami.
Na patelnie wlać odrobinę mleka/śmietanki, wrzucić ser i podsmażać do jego rozpuszczenia. Dodać makaron, brokuły i porządnie wymieszać.
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że uwielbiam ser gorgonzola! Gdyby nie ta cena, mogłabym go jeść codziennie, zwłaszcza, że znajduję coraz to nowe dania z nim w roli głównej, no i same ciekawe pomysły wpadają mi do głowy. Oj to danie zagości na moim stole na stałe.