Zrazy ze śliwkami

Składniki:
75 dag szynki bez kości
20 dag suszonych śliwek
10 dag wędzonego boczku w plasterkach
musztarda
sól, pieprz
zioła prowansalskie
ok. 100-150 ml bulionu warzywnego
olej do smażenia
natka pietruszki do podania

Przygotowanie:

Mięso pokrój w plastry, mocno rozbij, oprósz solą, pieprzem i ziołami. Każdy plaster posmaruj łyżeczką musztardy, nałóż po plasterku boczku i po 2 śliwki. Ciasto zwiń w rulonik, owiń nicią do pieczenia lub zepnij specjalnymi metalowymi klamrami. Możesz też spiąć mięso wykałaczką. Smaż każdy zraz kilka minut na patelni, aby ścięło się mięso. Następnie przełóż do naczynia wszystkie roladki, podlej bulionem warzywnym i duś ok. 30 min., aż mięso będzie miękkie.