Pomysł na obiad I

Składniki
ziemniaki 1 kg
mięso wieprzowe 4 plastry
jajko 1 sztuka
bułka tarta do panierki
marchew 7 sztuk
groszek konserwowy 1/2 puszki
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Mięso (karkówka, łopatka, schab) rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu. Dodać cukier, odrobinę soli i masło. Wymieszać. Dodać groszek i dusić do miękkości. Na talerze nakładać ziemniaki, usmażonego kotleta i marchewkę z groszkiem.