Roladki z indyka
Składniki:
4 kotlety z indyka
1 marchew
10 dag pora
sol
pieprz
kolendra
1 lyzka przecieru z mango
1 zabek czosnku
kawalek imbiru
1 papryczka chili
olej
375 ml bulionu
425 ml mleka kokosowego
2 lyzki pasty curry
1 lyzka ciemnej zasmazki do sosow
Jak przyrządzić:
Kotlety umyj, osusz, lekko roztlucz. Oprosz sola, pieprzem i kolendra. Marchew i pora oczysc, umyj ,pokroj w slupki. Kotlety posmaruj przecierem z mango, rozloz warzywa, zwin roladki, zepnij wykalaczka. Czosnek i imbir posiekaj .Z chili usun pestki, pokroj. Na oleju smaz roladki okolo 10 minut. Przypraw sola i pieprzem. Dodaj imbir, czosnek i chili. Podlej mlekiem kokosowym i bulionem. Gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj paste curry i zasmazke,wymieszaj. Zagotuj, przypraw do smaku. Podawaj z ryzem.