Składniki
ilość porcji: 4
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 plastry salami
- 4 plastry sera żółtego
- przyprawa do kurczaka (do smaku)
- pieprz (do smaku)
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 40min.
- Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni C.
- Filet z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie części i każdą przekroić jeszcze na pół.
- Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbić na płat. Oprószyć przyprawą do kurczaka.
- Na każdym płacie ułożyć po 1 plasterku salami i sera, zwinąć w roladki. Zabezpieczyć wykałaczkami żeby się nie rozwijały.
- Roladki układać na blaszce wyłożonej folią, oprószyć pieprzem.
- Piec przez 20-25 minut, aż się zrumienią, w trakcie odwracając raz.
rada
Roladki przed pieczeniem można obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.