1 opakowanie (450) g ciasta Fillo Kroustas500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego300 g krojonych pomidorów z sokiem2 cebule szalotki1 ząbek czosnku1 łyżka świeżej miętyoliwa z oliwek100 g sera Halloumisos pomidorowysólpieprz do smakuSzalotkę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Zmiksuj pomidory wraz z sokiem. Ser Hallumi pokrój w paski.Na niewielkiej ilości oliwy zeszklij szalotkę, dodaj czosnek, a następnie mięso. Podsmażaj, ciągle mieszając, przez 5 minut. Dodaj zmiksowane pomidory, dopraw solą i pieprzem.Duś mięso przez kolejne 5 minut, a kiedy sos się zredukuje, dodaj posiekaną miętę i całość wymieszaj. Sos przełóż do miski i odstaw do wystygnięcia.Posmaruj oliwą blachę do pieczenia. Rozwiń rulon ciasta Fillo. Z dwóch rulonów uformuj gniazdko i posmaruj je oliwą z oliwek. Podobnie przygotuj pozostałe ciasto Fillo.Gniazdka ułóż na przygotowanej blaszce. Na każdym gniazdku ułóż porcję sosu mięsnego oraz paseczki sera Halloumi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 15 min.Podawaj z sosem pomidorowym.