Pieczeń w chlebie schowana - SKŁADNIKI:
- 1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm
- 30 dkg mięsa mielonego
- po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, tymianek
- 20 dkg sera żółtego
Pieczeń w chlebie schowana - PRZYGOTOWANIE:
Wierzch chleba odcinamy, ze spodu wybieramy cały miąższ. Mięso mielone łączymy z wybranym wcześniej i pokruszonym chlebem, paprykami pokrojonymi w kostkę, jajkiem, czosnkiem i przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Farszem nadziewamy chleb, posypujemy tymiankiem i startym serem i przykrywamy drugą częścią chleba. Chleb ciasno owijamy folią aluminiową i zapiekamy ok godziny w piekarniku nagrzanym do 180st.