Warzywne leczo z fasolą adzuki - SKŁADNIKI:


  • 40 dag kabaczka
  • 40 dag dyni
  • 40 dag pomidorów z czosnkiem i oliwą ( kartonik)
  • 1 cebula
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 szkl fasoli adzuki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sos sojowy
  • sól
  • pierz
  • cukier











Warzywne leczo z fasolą adzuki - PRZYGOTOWANIE:

Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.