Warzywne leczo z fasolą adzuki - SKŁADNIKI:
- 40 dag kabaczka
- 40 dag dyni
- 40 dag pomidorów z czosnkiem i oliwą ( kartonik)
- 1 cebula
- 1/2 zielonej papryki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 szkl fasoli adzuki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- sos sojowy
- sól
- pierz
- cukier
Warzywne leczo z fasolą adzuki - PRZYGOTOWANIE:
Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.