Składniki
225 g miąższu melona, bez skóry, pokrojonego na kawałki
225 ml mleka kokosowego
cukier do smaku
1 litr soku z owoców granatu
cytryna do smaku
cukier do smaku
pestki z jednego granatu
garść płatków migdałowych, uprażonych na złoty kolor
garść uprażonych wiórków kokosowych


Przygotowanie
Włożyć kawałki melona do dużej miski. Wlać mleko kokosowe i ugniatać widelcem, aż melon zacznie puszczać sok. Posłodzić do smaku i wstawić do lodówki do schłodzenia. Doprawić sok z granatów cytryną i cukrem, i wstawić do zamrażalnika. Po godzinie wyjąć i wymieszać widelcem, aby rozbić kryształki lodu. Ponownie zamrozić do czasu podania. Nałożyć mrożony sok do pucharków, dopełnić mlekiem z kawałkami melona. Posypać pestkami granatu, płatkami migdałowymi i wiórkami. Podawać natychmiast.