Składniki
200 ml soku czerwonych pomarańczy
150 ml wina białego
90 g cukru
opakowanie galaretki pomarańczowej
½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 torebki herbaty
2 grejpfruty
2 pomarańcze
krzaczek mięty
Przygotowanie
Sok z pomarańczy lekko podgrzej i dodaj galaretkę i cukier. Wino zagotuj i zaparz w nim herbatę. Do soku dodaj zaparzoną w winie herbatę. Podgrzewaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dopraw płyn pieprzem oraz siekanymi listkami mięty. Z pomarańczy i grejpfrutów wykrój elementy. Do foremek wylej galaretkę. Wstaw do lodówki. Jak tylko zastygnie ułóż cząstki pomarańczy i grejpfrutów. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki jak tylko trochę zastygnie dopełnij do końca pomarańczami, grejpfrutami i dopełnij galaretką.