Przygotowanie:
Z lodów uformować kulki i włożyć do zamrażarki z lodowatej wody i mąki zrobić tempurę, a w drugiej misce rozdrobnić płatki kukurydziane. Wyjąć z zamrażarki kulki lodowe i obtoczyć w cieście i płatkach i włożyć do zamrażarki. Rozmrozić ciasto kataifi uformować koszyczki i piec 7 min w temperaturze 200 stopni C. Zrobić ciasto jak na pierogi z dodatkiem kakao wykroić z niego kwadraty o boku 7 cm i nadziewając truskawką formować pakieciki, gotować 5 min. Połowę białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do niej 100 mililitrów śmietany kremówki, zrobić sos. Upiec 3 kółeczka o średnicy 3 cm. Z gotowego ciasta francuskiego. Na talerzu zrobić smugę z białej czekolady, na niej ułożyć pakieciki, przedzielić pakieciki kółeczkami z ciasta francuskiego, obok na koszyczku z kataifi ułożyć kulkę lodową smażoną w głębokim oleju 3 minuty, polać sosem z białej czekolady, oprószyć cukrem pudrem, ozdobić miętą.