Składniki (8–10 pucharków):
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 400 g kremowego serka Philadelphia
  • 2 opak. śmietanki łaciatej do ciast i deserów 30%
  • 1 laska wanilii
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki mleka
  • 300 g dżemu jagodowego
  • galaretka o smaku owoców leśnych

Opis przygotowania:
  • W średniej misce miksuj mleko skondensowane z serkiem kremowym i ziarenkami wanilii.
  • W dużej misce ubij na sztywno śmietanę.
  • Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody, aby napęczniała, a potem rozpuść w mleku, na minimalnym ogniu. Letnią żelatynę wlej do ubitej śmietany ciągle miksując.
  • Połącz śmietanę z masą serową i ubijaj do uzyskania gładkiej masy.
  • Nakładaj masę do pucharków i pozostaw do zastygnięcia na całą noc w lodówce.
  • Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzącej wody.
  • Zimną, ale jeszcze płynną galaretkę wymieszaj z dżemem jagodowym i nakładaj na masę serową.
  • Pucharki wstaw ponownie do lodówki do zastygnięcia galaretki.