Składniki na 12 muffinek:

  • 250 g mąki pszennej
  • 5 łyżek drobnego cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 6 łyżek (160 g) masła orzechowego (typu 'crunchy')
  • 60 g masła, roztopionego
  • 1 duże jajko, roztrzepane
  • 175 ml mleka
  • 3 batoniki Snickers (po 65 g każdy)


Wymieszać razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodać masła orzechowego, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do mleka wlać roztopione masło i roztrzepane jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snickersy.Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Można dodatkowo posypać orzeszkami. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Przed wyjęciem ostudzić.