Składniki na 12 muffinek:
- 250 g mąki pszennej
- 5 łyżek drobnego cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 6 łyżek (160 g) masła orzechowego (typu 'crunchy')
- 60 g masła, roztopionego
- 1 duże jajko, roztrzepane
- 175 ml mleka
- 3 batoniki Snickers (po 65 g każdy)
Wymieszać razem mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodać masła orzechowego, mieszać do otrzymania struktury kruszonki. Do mleka wlać roztopione masło i roztrzepane jajko, wymieszać. Połączyć zawartość dwóch naczyń, na koniec dodając pokrojone Snickersy.Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Można dodatkowo posypać orzeszkami. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Przed wyjęciem ostudzić.